Scoobijeve pustolovščine

Med igrami friv najdete tudi pustolovščino slavnega Scooby Doo-ja. S prijateljem Shaggy-jem želita skuhati slastno jed, za katero potrebujeta posebno papriko, ki raste le na enem mestu na svetu, pot do nje pa vodi skozi džunglo polno nevarnih živali. Seveda sta na smrt prestrašena, vendar želja je prevelika, zato se podata na v džunglo na avanturo. Zelo se bojita živali, ki prežijo na njiju, vedno, ko se s katero srečata iz neposredne bližine se močno prestrašita. Nivo njune prestrašenosti lahko spremljate v posebnem merilniku, ki ga vidite v levem zgornjem delu zaslona. Če se ta napolni do konca, bo za vas igra končana, saj jo bosta avanturista na smrt prestrašena ucvrla iz gozda, kar ju bodo nesle noge.

Da živali preženeta iz svoje poti, bo potrebno nekaj iznajdljivosti. Dobro preglejte okolico, v kateri se nahajate in bodite pozorni na predmete, s katerimi bi si lahko pomagali. Poberite jih s pomočjo preslednice (tipka space) in pospravite v žep. V desnem zgornjem kotu lahko vidite, kateri predmet trenutno držite v roki, s pritiskom na tipko T, ga lahko zamenjate s katerim drugim predmetom iz vašega žepa, tega pa nato s preslednico lahko uporabite na živali, ki vam zapira pot. Gre? No, naj vam za začetek malo pomagamo, naprej pa boste kot pravi friv igralec zagotovo zmogli sami.

Na začetku epizode se znajdete na robu džungle, kjer na vas prežita opica in kača, po sredini se vije potoček, na drugi strani tega, pa seveda še več živali. Najprej poberite banano in ponev, ter nato ponudite banano opici, logično ne? Poberite še bobna ob kipu, nato pa s ponvijo lopnite kačo, da boste lahko splezali na palmo in se “zalučali” na drugo stran potočka. Počitek na viseči mreži zaenkrat preložite in jo raje napnite pred brlog, da živali ne bodo mogle iz njega. Nato poberite palico pri podrtem mostu, njen konec prižgite na taborniškem ognju, nato pa z njo preženite krokodila. Voila, pot do kanuja je prosta. :)

Zdaj veste kako se stvari streže, naprej pa poskusite sami, da vam ne pokvarimo zabave…