Čokoladnica na friv

friv - karierna igra

Uf, za mano je razburljivo leto. Odpovedala sem se svoji stalni zaposlitvi v oglaševalski agenciji, da bi poskusila uspeti s čisto svojo čokoladnico.Odločitev ni bila lahka, pa vendar sem prišla do zaključka, da je boljše začeti znova, kajti v svoji stari službi nisem bila zadovoljna in sem večino prostega časa tuhtala, kaj naj naredim s svojim življenjem. Verjetno je bila usoda, da sem v časopisu zagledala oglas za čokoladnico, ki se prodaja … in takrat me je prešinilo: “lahko bi počela to!” Vedno sem bila sladkosneda in uživala v peki slaščic ter preizkušanju novih receptov, tudi nekaj svojih sem sestavila, prijatelji pa so bili vedno navdušeni nad mojimi kreacijami. Na banki mi je uspelo dobiti posojilo, kupila sem čokoladnico in v trenutku dala odpoved v moji stari službi. Hehe, kako je šef debelo pogledal, tega res ni pričakoval. Res, tveganje je bilo veliko, toda bila sem trdno odločena stopiti na novo pot…

V tej friv igri se znajdete na začetku nove karierne poti proizvodnje in prodaje slaščic v čisto svoji čokoladnici. Na začetku tvoja naloga ne bo ravno težka. Svojo trgovinico opremiš s strojem za proizvodnjo slaščic, sprva so na voljo le tri vrste. Potrebno je sprejeti naročilo stranke, vključiti stroj in izbrati pravo slaščico, ter to nato dostaviti stranki in pobrati zaslužek. Če se zmotiš in spečeš napačno sladico, jo še vedno lahko vržeš v koš in spečeš novo, vendar pohiti, tvoj zaslužek je odvisen tudi od hitrosti, namreč stranke, ki so morale dolgo čakati na potrežbo niso radodarne z napitnino. ;) Seveda, pravilno ste uganili, ponudba se bo kmalu razširila, navsezadnje, kakšna pa bi bila čokoladnica, s samo termi vrstami slaščic na voljo. Tudi stranke bodo imele različne želje, ki se jih trudite upoštevati, navsezadnje, stranka je kralj.

Torej, še ena igra več, v kateri gradite svojo poklicno kariero, vendar iger te vrste ni nikoli preveč, saj so pravilnoma vse zabavne in se jih nikoli ne naveličamo.