A, B ali C

Anika gre po vodo

Počitnice imamo. Na voljo je:
a) pospravljanje stanovanja;
b) obisk najbližje sošolke, kar traja peš po soncu okoli pol ure;
c) igranje igric.
Izbira ni težka. Računalnik je že vključen (ker je pravzaprav vedno), rabim samo še nekaj hladnega, ker vem, da se mi potem ne bo več dalo vstajati.
In kuhinja ponuja:
a) vodo;
b) cedevito;
c) instant ledeno kavo.
Še ena lahka.
Potem seveda nazaj za računalnik. Na fejsu se danes ne dogaja kaj veliko, ker je večina kolegov na morju. Pa na Kolpi. Matjaž je celo v hribih. Tako da sem kar hitro pri igricah. In na frivu so nazadnje dodali:
a) Unfreeze Me 1 & 2;
b) Urban specialist;
c) Anika’s Oddyssey.
Hmmm … Začnemo z Aniko? Da vidimo, na kakšno odisejado gre? Pa dajmo.
Anika je malo podeželsko dekletce, ki stanuje v leseni lopi in črpa vodo iz vodnjaka v vedrce. Ima plišasto igračko, katero ji odnese orel – in seveda jo je treba najti.
Hm, lažje je reči, kot pa jo dejansko najti. Čeprav naj bi se z miško potikal naokoli in klikal predmete, ki ti lahko pomagajo, dejansko nisem prišla nikamor, navodil in namigov pa ni bilo. Je pa Aniko zato stresel električni pastir. Prvič po nesreči, naslednjih trikrat pa malo za zabavo.
Gremo k varianti b. Urban specialist je takoj videti odlično, saj ima meni, ki ti dejansko omogoča nastavitve. In zraven nažiga hud rock. Premikanje poteka s tipkami, prav tako izbira orožja, strelja pa se z miško. In tako počasi napreduješ v sovražnikovo bazo. Všečna igrica! A veste, da me je eden od sovražnikov trikrat počil z bazuko, pa sem bila še vedno živa?! No, nisem mu prizanesla, ker sem ravno prej pobrala ročno granato, ki je prišla precej prav.
In še možnost C – prvi in drugi del »odmrznjenčkov«.
Pri Unfreeze me sem pri navodilih najprej malo pobuljila. S pomočjo vodnega topa je namreč potrebno odmrzniti ptičke v ledenih kockah.
Ptičke v ledenih kockah … Pa ne govorim o zamrznjenih kurah in bedrcah za na žar, ampak o pravih luštnih malih ptičkah. Le kaj so reve naredile, da so jih zamrznil?
Ja, res so se mi zasmilile. Tako, da sem igrala kar nekaj časa, jih reševala s pomočjo vode (ki je v drugem delu rožnata,) in deščic in vaz in pospeševalnikov curka … Pa sem nabirala po dve in tri zvezdice čez kar nekaj stopenj.
Mislim, resno – še vedno ne vem, zakaj bi kdo zamrznil ptiče. Saj so tako krotki!
No, morda:
a) ker punce padamo na ljubke živalice;
b) ker je igrico ustvaril nekdo, ki mu je všeč logotip Twitterja;
c) ker nas je po »Razkurjenih ptičih« (Angry Birds) treba spet prepričati, da so ptiči ljubka bitja, ne pa zgage, zaradi katerih še v sanjah slišiš njihovo naslovno pesem.
Eh, pa naj še kdo reče, da lahko med počitnicami spočijem glavo. Z vsemi temi a, b ali c, je skoraj hujše kot v šoli.